Медицинските специалисти препоръчват Иберогаст®

Жена-лекар, разговаряща със своя пациентка.

Какво казват специалистите?

Храносмилателните нарушения често са неприятни и стресиращи, и намирането на бързо и надеждно облекчение може да Ви помогне да си осигурите спокойствие.

Иберогаст® е един от един от най-проучваните билкови лекарствени продукти за лечение на функционални гастроинтестинални нарушения като СДЧ (Синдром на раздразненото черво) или ФД (Функционална диспепсия). Иберогаст® е одобрен от медицинските специалисти по цял свят и е билков препарат за лечение на гастроинтестинални нарушения номер едно в Германия. Предлага се от почти 60 години и е помогнал на над 90 милиона пациенти в повече от 30 държави по целия свят. Вековете на традиционни знания за ефективността на мощните естествени билкови екстракти бяха потвърдени от десетилетия интензивни научни изследвания - за да бъде създадена високоефективна комбинация от девет билкови екстракта.

Учен със защитни очила и сини ръкавици извършва тест в лаборатория,  с редица машини пред него.

Ефективността на Иберогаст® е доказана в множество научни изследвания.

Учените изучават функционалните хранителни разстройства от 3 десетилетия насам. Фондацията ROME, независима организация с нестопанска цел, е начело на тези усилия от края на 80-те години на 20-ти век. Мисията ѝ е да “подобрява живота на хората с функционални гастроинтестинални разстройства”. През 1994 г. публикува Rome I - критерии за диагностициране и лечение на множество разстройства, включително функционалните такива като СРЧ и функционална диспепсия. Оттогава тя непрекъснато обновява тези критерии и глобалните знания за ФГИР. В наскоро публикуваните ROME IV, издадени от специални работни групи, съставени от известни гастроентеролози, Иберогаст® се препоръчва за лечението на пациенти с функционална диспепсия (раздразнен стомах).

Иберогаст® отпуска стомашните мускули, облекчавайки спазмите, подуването и усещането за притискане.

При свръхактивност на мускулите в горната част на стомаха може да изпитвате усещане за ранно засищане и за пълен стомах.

Резултатите от клинични изпитвания потвърждават, че Иберогаст® отпуска мускулите на стомашно-чревния тракт и в допълнение към това облекчава спазмите, подуването на корема и усещането за притискане, като по същество нормализира функциите на стомаха.

  • В горната част на стомаха може да се задържи по-малко храна, което твърде рано може да доведе до усещане за засищане.
Две зеленикави графики, показващи свит и нормален стомах.

Иберогаст® стимулира придвижването на храната в храносмилателната система, като облекчава усещането за пълен стомах и тежест.

Когато мускулите в долната част на стомаха са прекомерно отпуснати, може да изпитвате усещане за пълен стомах и тежест, тъй като храната не се транспортира правилно напред към тънкото черво.

Клиничните изпитвания са потвърдили, че Иберогаст® има двоен ефект върху движението на стомашните мускули: той отпуска мускулите, които пречат на стомаха да поеме храната и същевременно стимулира мускулите, които са стегнати по-малко, които трябва да придвижат храната към червата. По този начин той помага за нормалния транспорт на храната, като облекчава неприятните усещания за пълен стомах и тежест.

  • Неправилното разпределение на храната в стомаха може да увеличи натиска в стомаха. 
  • Храната може да се задържи в стомаха твърде дълго и да не се придвижи напред.
Две зеленикави графики, показващи свит и нормален стомах.

Иберогаст® успокоява стомашните нерви и облекчава болката.

Пациенти с функционални гастроинтестинални нарушения често са свръхчувствителни към движенията на СЧ тракт, което може да доведе до усещане на засилена болка, в сравнение с напълно здрави лица.

Фармакологичните проучвания показват, че Иберогаст® може да успокои нервната активност, предизвикана от различни стимули, което може да намали свръхчувствителността.

Същевременно, противовъзпалителните свойства на Иберогаст® могат да намалят болката, предизвикана от възпаление.

Графика, показваща въздействието на Иберогаст върху стомаха.

Иберогаст® доказано бързо облекчава стомашните симптоми

Научните изследвания доказват, че Иберогаст® може да започне облекчаването на симптомите на функционални храносмилателни разстройства минути след приема му.

Силата на природата, под формата на билковия течен препарат Иберогаст, гарантира бързото му абсорбиране в тялото и действието му в рамките само на 5-10 минути.

Графика, показваща въздействието на Иберогаст върху стомаха.

Иберогаст® облекчава шест храносмилателни симптома

Иберогаст® е ефективно средство с висока поносимост, за облекчаване на симптомите на функционални стомашно-чревни разстройства. Доказано е, че ефективно облекчава:

  • Болка в стомаха

  • Подуване

  • Гадене

  • Коремна болка

  • Коремни спазми

  • Усещане за тежест

Храносмилателни симптоми

Бутилка Иберогаст® на зелен фон, заобиколена от билки.

Вземете силата на природата у дома!

Можете да купите Иберогаст® без лекарско предписание от Вашата аптека.

Ако желаете да докладвате нежелана лекарствена реакция или оплакване от качеството на продукта, моля свържете се с Вашият лекар или фармацевт, с Изпълнителната Агенция по Лекарствата или използвайте линка отдолу.
http://www.bayer.bg/bg/bayer-in-bulgaria/drug-safety/

Байер България ЕООД, София 1510, ул. Резбарска 5, тел .: 02/4247 280 CH-20221004-20 A 0182/05.10.2020