Често задавани въпроси

Обединява силата на природата с 9 лечебни растения, действащи заедно. Ефективно, клинично доказано решение.

  Иберогаст® е наличен в две удобни разфасовки:

  20 ml

  50 ml

  Иберогаст® има билков вкус. За някои хора той е леко горчив. Този вкус се дължи на екстрактите от деветте лечебни растения, използвани за създаването на Иберогаст®. Това са горчив иберис, ангелика (лечебна пищялка), лайка, ким, бял трън, маточина, лютива мента, стрък от змийско мляко и сладък корен.

  Може би ще разпознаете някои от тези съставки по техния отличителен вкус – например лайката. Различните хора навярно ще усетят и предпочетат различни вкусове. Ако предпочитате, можете да приемате Иберогаст® разтворен в напитка като сок, вместо вода.

  Иберогаст® може да бъде приеман толкова дълго, колкото е необходимо*. Времето за което ще приемате Иберогаст® зависи от Вашите функционални стомашни разстройства и колко дълго продължават те. Ако не сте сигурни дали трябва да приемате Иберогаст® продължително време, обърнете се за съвет към Вашия лекар или фармацевт.

  *За повече детайли вижте инструкциите за дозировка върху опаковката.

  Ако неразположението Ви продължи, консултирайте се с Вашия лекар.

  Да, ако желаете. Много хора разреждат Иберогаст® в топла или студена вода, или сок. Можете също да го разредите в билкови или плодови чайове.

  Алкохолът е необходима съставка в някои течни растителни лекарства, включително Иберогаст®, тъй като спомага за извличането и разтварянето на билковите съставки. Съдържанието на алкохол в Иберогаст® - обемна концентрация 31% - може на пръв поглед да изглежда високо, но всъщност реалната консумация на алкохол е изключително малка. Единична доза за възрастни (20 капки Иберогаст) съдържа само 0.24 g алкохол, което е по-малко алкохол от съдържащия се в 200 мл. чаша ябълков сок. Въпреки това хора, страдащи от алкохолизъм трябва да се въздържат от приемa на Иберогаст®.

  Иберогаст® се произвежда в съответствие с най-високите фармацевтични стандарти, съгласно международно установените Добри производствени практики (GMP) за лекарствени продукти. При производството на Иберогаст® „Байер“ се придържа към специфицирано отглеждане и обработка на растителния материал (Добри Земеделски Практики). С цел гарантиране на ефективността, в производството на фармацевтични продукти които съдържат билки е важно да бъдат използвани високотехнологични методи за извличане и пречистване, наред с изпитани процедури за добив на суровината. Иберогаст® се произвежда с използването на най-високите стандарти, което му позволява да бъде модерно комплексно терапевтично средство.

  Бутилка „Иберогаст“ на зелен фон, заобиколена от билки.

  За да купите Иберогаст® Намерете ни онлайн или в обектите близо до Вас.

  Ако желаете да докладвате нежелана лекарствена реакция или оплакване от качеството на продукта, моля свържете се с Вашият лекар или фармацевт, с Изпълнителната Агенция по Лекарствата или използвайте линка отдолу.
  http://www.bayer.bg/bg/bayer-in-bulgaria/drug-safety/

  Байер България ЕООД, София 1510, ул. Резбарска 5, тел .: 02/4247 280 CH-20221004-20 A 0182/05.10.2020