Какво съдържа Иберогаст®

Силата фантастичната деветка

Днес броя на хората, водещи стресиращ начин на живот, нараства постоянно, което може да бъде допълнително обяснение за това защо много от тях страдат от множество храносмилателни оплаквания, тъй като стресът може да отключи симптоми на функционални стомашно-чревни разстройства. Важно е да имате предвид, че тези симптоми често възникват едновременно или са свързани помежду си. Иберогаст® предлага холистичен подход, което означава, че това клинично доказано, бързо действащо средство действа върху множество симптоми едновременно, благодарение на факта, че съдържа комбинация от екстрактите от девет натурални лечебни растения които са активни поотделно и имат взаимно подсилващ ефект в комбинация помежду си. Благодарение на многостранното си действие, Иберогаст може да облекчи болката в стомаха и червата, както и други симптоми. А „фантастичната деветка“ включва…

Бели цветове от горчив иберис

Iberis amara (Горчив иберис) – голям ефект благодарение на малки цветя

Екстрактът от тази билка подпомага нормалната перисталтика на храносмилателната Ви система.

Горчивият иберис е богат на флавоноиди и глюкозинолати, и е основната активна съставка на Иберогаст®, допринасяща за придвижването на храната в правилната посока.  

Той има тонизиращ ефект върху отпуснатите мускули, каквито са тези в долната, транспортна област на стомаха, и по този начин стимулира придвижването на храната напред. Освен това притежава противовъзпалителни свойства като намалява свободните радикали.

Бели цветове от корен от лечебна Пищялка

Корен от лечебна Пищялка (Angelicae radix) – ангелски сили в борбата със стомашно-чревните проблеми

Този растителен екстракт помага за облекчаването на спазмите и отпуска мускулите на стомашно-чревния тракт. Съдържа етерични масла, кумарини, танини, флавоноиди и амароиди, и притежава антиоксидантни свойства, както и противовъзпалително действие.

Бели цветове от ким

Плод от Ким (Carvi fructis) – много повече от готварска подправка

Ценните съставки на кима стимулират храносмилането. Кимът е популярно средство срещу образуването на газове, може също така да противодейства на възпаленията на стомашно-чревния тракт и има антимикробно действие. В Иберогаст® екстрактът от плодове от ким допринася за защитното му действие върху лигавицата на стомаха.

Бели цветове от лайка.

Цвят от лайка (Matricariae flos) – универсална съставка

Тази лечебна билка поддържа нормалната перисталтика, тъй като има отпускащ ефект и може да балансира движенията на стомаха, и може да помогне за облекчаването на стомашните спазми и крампи.

Цветът на лайката е богат на етерични масла, органични киселини, кумарини и флавоноиди. Също така има противовъзпалително действие.

Лилави цветове на бял трън

Плод от Бял трън (Cardui mariae fructus) – кралското растение, което защитава черния дроб

Плодовете на белия трън съдържат лечебни съставки: флаволигнани, неолигнани и флавоноиди.

Белият трън има силно действие, защитаващо клетките. Предимствата на белия трън включват свойствата му да защитава лигавицата, които се разгръщат в стомаха. В допълнение, те могат да се преборят със свободните радикали и са противовъзпалителни.

Зелени листа от маточина

Лист от маточина (Melissae folium) – течно злато, което успокоява стомаха

Този екстракт има успокояващ ефект, който облекчава стомашните и чревните спазми, намалява образуването на газове и облекчава болката. Той също така подпомага намаляването на свободни радикали.

Позната със своя силен и пикантен лимонов аромат, маточината съдържа етерични масла, танини, тритерпенови киселини и флавоноиди.

Зелени листа и жълт цвят на Змийско мляко

Стрък от Змийско мляко (Chelidonium herba) – небесен дар за стомаха

Тази лечебна билка има антиспазматично действие и подпомага нормалната перисталтика на храносмилателната система, което може да подобри храносмилането, да облекчи спазмите и има противовъзпалително действие.

Съдържа алкалоиди и органични киселини. Те придават на растението антибактериални и противовирусни свойства.

Зелени листа от мента

Листа от лютива мента (Menthae piperitae folium) – ароматно и лечебно

С острия си и свеж аромат, екстрактът от листа от лютива мента подпомага облекчаването на стомашните и чревните спазми. Той също така облекчава болката и намалява подуването на корема и образуването на газове.

Това лечебно растение е богато на етерични масла и танини, на които се дължат неговите благоприятни ефекти, в това число противовъзпалително и антиоксидантно действие.

Лилави цветове и зелени листа от сладък корен

Сладък корен (Liquiritiae radix) – сладост, полезна за стомаха

Това лечебно растение облекчава стомашните и чревните спазми и спомага за намаляване на болката.

Сладкия корен има противовъзпалително действие и съдържа глициризова киселина. Също така съдържа флавоноиди, фитостероли и кумарини, които действат релаксиращо на стомашните мускули.

Доказаното билково лекарство за стомашни проблеми

Използването на билкови лекарства е широко разпространено по целия свят и играе важна роля в здравеопазването в глобален мащаб. Въпреки това броят на скептичните спрямо билковите лекарства потребители нараства непрекъснато. Безопасността и поносимостта на Иберогаст® са доказани в множество научни и клинични изпитвания. Фитотерапевтичният агент се използва при стомашно-чревни оплаквания от 1960 г. насам и е бил използван за лечението на повече от 90 милиона пациенти в над 30 страни по света.

Комбинация от девет медицински билки в Иберогаст® се произвежда в съответствие със строго стандартизирани условия съгласно ДПП (Добрите производствени практики), а растенията се снабдяват в съответствие с насоките на GACP (Добрите земеделски и събирателни практики (Good Agricultural and Collection Practice)). Мониторингът на всички производствени процеси и контролът на качеството на всички екстракти, междинни продукти и готовия лекарствен продукт, правят Иберогаст® едно от най-добре контролираните билкови лекарства без рецепта за лечение на симптоми на функционални стомашно-чревни нарушения.

Бутилка „Иберогаст“ върху мъх, с опаковка до нея, заобиколени от гора..

Иберогаст®

Стомашно-чревните разстройства обикновено са не само изключително неприятни и свързани с множество оплаквания, но и често правят нормалното ежедневие дори по-трудно. Затова е добре, че има Иберогаст®. Комбинацията от девет лечебни растения е насочена едновременно към основните причини и към дразнещите симптоми.

Всичко за Иберогаст®

Бутилка „Иберогаст“ на зелен фон, заобиколена от билки.

Вземете у дома силата на природата!

Можете да купите Иберогаст® без лекарско предписание от Вашата аптека.

Ако желаете да докладвате нежелана лекарствена реакция или оплакване от качеството на продукта, моля свържете се с Вашият лекар или фармацевт, с Изпълнителната Агенция по Лекарствата или използвайте линка отдолу.
http://www.bayer.bg/bg/bayer-in-bulgaria/drug-safety/

Байер България ЕООД, София 1510, ул. Резбарска 5, тел .: 02/4247 280 CH-20221004-20 A 0182/05.10.2020