Корен от лечебна пищялка (Angelicae radix) - ангелски сили за борба със стомашно-чревните проблеми

Зелено насаждение от корен от лечебна пищялка, което успокоява стомаха

Според легендата, Архангел Рафаил донесъл растението лечебна пищялка на Земята - оттук идва и името му - Angelica archangelica. Още преди Черната чума се е смятало, че лечебната пищялка е универсално лечебно и предпазващо растение, някои са смятали, че само помирисването на нейните цветове ще излекува болестта.

Отношението към билката като към мистична панацея днес вече не е вярно, но нейното въздействие е доказано, особено при лечението на стомашно-чревен дискомфорт. Тук можете да научите как действа лечебната пищялка.

Клонки от билки в стъклени буркани, върху кафяв, подобен на камък фон.

Ефектът на корените от лечебна пищялка

Лечебната пищялка съдържа в корените си вещества, които отпускат и успокояват напрежението в нервния стомах. Поради спазмолитичния си ефект, коренът се използва като облекчаващо средство при усещане за пълнота и лек метеоризъм.

Като част от Иберогаст®, коренът от лечебна пищялка може да балансира нервния стомах: Екстрактите му оказват отпускащо действие върху горната част на стомаха и тонизиращ ефект върху отпуснатите мускули, като тези, намиращи се в долната, транспортна област на стомаха. Доказано е, че лечебната пищялка регулира и производството на стомашна киселина. В резултат на това, храносмилането може да бъде балансирано.

В допълнение, лечебната пищялка има противовъзпалително действие. Поради обезболяващите и стимулиращи кръвообращението свойства, то се използва в народната медицина при мускулна болезненост и напрежение. Тъй като лечебната пищялка може да раздразни кожата поради фототоксичните си свойства, всякакво външно приложение трябва да се извършва с повишено внимание.

Накратко: Ето как действа коренът от лечебна Пищялка в Иберогаст®

Следващата таблица показва различните активни ползи от корена от лечебна Пищялка в Иберогаст®:

Активни ползи от корена от лечебна Пищялка при нервен стомах  
Активиране на мускулатурата в долната част на стомаха
greendot
greendot
Отпускане на мускулатурата в горната част на стомаха
greendot
greendot
greendot
Противовъзпалително действие
greendot
greendot
Регулиране на производството на киселини
greendot
Защита на лигавицата
greendot
Легенда:
greendot
 Лек ефект
greendot
greendot
 Умерен ефект
greendot
greendot
greendot

 Силен ефект

Графика, показваща капка течност с изображения на билки и цветове вътре в нея.

Корен от лечебна Пищялка: История

През Средновековието лечебната Пищялка се отглежда като храна, особено в суровия скандинавски климат. В днешни дни тя все още е високо ценена в някои култури, като народа саами, които все още я ползват като зеленчук, подправка и източник на сладост. Един докладван пример включва използването ѝ като ароматизатор за мляко от елени.

9 естествени билки в стъклени фиолки, които правят Иберогаст® ефикасен

Лечебни растения

Иберогаст® съчетава общо девет високоефективни лечебни растителни екстракта в уникална комбинация. Независимо дали усещате болка, подуване на корема или натиск в корема - чрез концентрираната сила на природата, функционалните и свързаните с подвижността храносмилателни симптоми, бързо се облекчават. Сборът от всички 9 растения, съдържащи множество активни съставки, осигурява многоцелевия ефект, облекчаващ няколко симптома едновременно.

Открийте повече
Млада жена се обръща и се усмихва през рамо, докато седи на маса с приятели.

Имате ли други въпроси?

Тук са въпросите и отговорите, които най-много интересуват нашите потребители.

Открийте повече
Бутилка Иберогаст - естествено и ефективно лечение на множество храносмилателни симптоми

Иберогаст®

Нарушенията в стомашно-чревния тракт обикновено са не само изключително неприятни, но и свързани с многобройни симптоми, които често затрудняват нормалното ежедневие. Хубаво е, че съществува Иберогаст®: Комбинацията от девет лечебни растения лекува и основните причини, и досадните симптоми - едновременно.

Открийте повече
Бутилка „Иберогаст“ на зелен фон, заобиколена от билки.

Поканете силата на природата във Вашия дом!

Купете Иберогаст® без рецепта от Вашата аптека.

Ако желаете да докладвате нежелана лекарствена реакция или оплакване от качеството на продукта, моля свържете се с Вашият лекар или фармацевт, с Изпълнителната Агенция по Лекарствата или използвайте линка отдолу.
http://www.bayer.bg/bg/bayer-in-bulgaria/drug-safety/

Байер България ЕООД, София 1510, ул. Резбарска 5, тел .: 02/4247 280 CH-20221004-20 A 0182/05.10.2020