Вашите храносмилателни смущения

Състоянието на Вашата храносмилателна система може силно да повлияе ежедневното Ви състояние. Затова, ако имате неприятни симптоми, свързани с храносмилането, не ги пренебрегвайте.

People suffer from uncomfortable digestive issues

Храносмилателната система

Храносмилателната система е важна част от организма. Представлява група органи, които усвояват хранителните вещества, витамините, минералите и водата от приетата храна. Храносмилателната система също така освобождава организма от нерезорбираните отпадъчни продукти.
Знаете ли, че храносмилателната система е свързана с други важни органи, в това число и с мозъка? Това означава, че състоянието на храносмилателната система повлиява общото Ви здравословно състояние и Вашата имунна система.

The complexity of the digestive system

От какво страдат хората?

Ако имате оплаквания от храносмилането, знайте че не сте сами. Все повече хора страдат от коремна болка,  спазми, усещане за пълен стомах, тежест, подуване на корема, газове и гадене. Причина за тяхната поява могат да бъдат промените в начина на живот и стреса.  
Въпреки, че храносмилателните оплаквания са често безобидни, това не променя факта, че те могат да бъдат изключително стресиращи и досадни, особено, когато траят дълго време. Често симптомите са свързани помежду си и хората обикновено изпитват по няколко едновременно. Не е учудващо, че страдащите често отчаяно търсят облекчение.

Причините невинаги са известни

Понякога е трудно да се установи каква е причината за конкретно оплакване.
Истината е, че не всички причини са установени, но знаем, че известна роля може да играе наследствеността, както и факторите на околната среда като стрес, емоционално разстройство, промени в храненето и лекарствени средства.
Няколо нарушения на стомашно-чревния тракт се свързват с храносмилателните проблеми :

  • Твърде бързо или прекомерно бавно движение на стомашните мускули
  • Свръхактивност на стомашните мускули
  • Повишена чувствителност на стомашните нерви
  • Възпаление
  • Повишено образуване на газове

Консултирайте се с Вашия лекар, ако имате по-продължителни оплаквания от храносмилателната система. Възможно е да страдате от храносмилателен синдром, като функционална диспепсия (ФД) или синдром на раздразненото черво (СРЧ).

Има ли лечение?

При много хора храносмилателните проблеми често се възобновяват или никога не изчезват напълно. Съвременните лечения са насочени върху елиминиране или облекчаване на оплакванията, за да могат пациентите да се върнат към нормалния си начин на живот.
Важно е да се знае, че симптомите често са свързани помежду и се проявяват едновременно. Повечето лечебни средства са насочени само към един специфичен симптом, което означава, че хората с оплаквания трябва да приемат комбинации от различни лекарства. Иберогаст предлага холистичен подход към проблема и осигурява бързо и ефективно облекчение на множество храносмилателни оплаквания като действа едновременно върху редица различни причини.

Bothering abdominal pain and stomach cramps

Запознайте се с храносмилателните симптоми, за да разберете какво можете да направите за тяхното облекчаване:

Функционални стомашно-чревни разстройства

Консултирайте се се лекар, ако имате редица храносмилателни симптоми за продължителен период от време. Възможно е да страдате от функционално стомашно-чревно разстройство.

Какво е СРЧ?

Синдромът на раздразненото черво (СРЧ) е добре познат храносмилателен синдром.  
СРЧ може да бъде причина за силен дискомфорт и да пречи на страдащите от него да изпълняват ежедневните си дейности. Симптомите включват коремна болка, подуване на корема, нередовни изхождания и усещане за пълнота в червата, дори и след изхождане.
Причините за СРЧ все още не са напълно изяснени. Към момента няма специфично лечение, а стремежът е да се облекчат симптомите. Иберогаст осигурява бързо и ефективно облекчаване на много от симптомите на СРЧ.

Какво е ФД?

Подобно на СРЧ, функционалната диспепсия (ФД) е едно от най-често срещаните  храносмилателни нарушения. Понякога описвана като "нервен стомах", ФД може да засегне тежко общото състояние на страдащите от нея. Симптомите включват спазми, болка, усещане за пълен стомах, гадене, повръщане и подуване на корема.

Причината за ФД все още не е известна, но се счита, че психическите фактори играят основна роля.  Диагностицирането може да бъде трудно, тъй като редица от симптомите на ФД и СРЧ се припокриват. Все още няма лечение, но има неща, които страдащите от ФД могат да направят, като например приемане на Иберогаст за бързо и ефективно облекчаване на симптомите.

Спечелено доверие на лекари и
пациенти

Iberogast a natural and effective treatment of multiple digestive symptoms

Иберогаст е един от най-проучените билкови лекарствени продукти, отпускани без лекарско предписание по света, за лечение на стомашно-чревни нарушения. Иберогаст е продукт номер едно в Германия за лечение на стомашно-чревни нарушения. Предлага се в продължение на повече от 55 години и вече над 60 милиона пациенти по света му се доверяват.

Научете повече

Силата на
природата

Iberogast medicinal herbs combination

Иберогаст обединява силата на екстракти от 9 лечебни растения. Всяка от внимателно подбраните съставки в Иберогаст има различни активни вещества, които действат на различните причини за храносмилателните нарушения.
Комбинирани в състава на Иберогаст те допълват ефекта си, за да осигурят едновременно облекчение на редица храносмилателни оплаквания.

Научете повече